Tips voor een frisse nachtrust

Wat is er zaliger dan te genieten van mooi weer? Tot je in je bed begint te draaien en te keren door de warmte. Het plakkerige, zweterige gevoel waar iedereen gek van wordt. Hierbij proberen we je een paar tips te geven om toch heerlijk te kunnen slapen wanneer je niet beschikt over een airco in de slaapkamer.

Kies voor het juiste dekbed

Het allerbelangrijkste: de keuze van het juiste dekbed! Er bestaan zeer veel verschillende soorten dekbedden: Synthetische, donzen, katoenen, zijde, wollen,… Elk van deze materialen hebben specifieke kenmerken. Vaak is het zo dat een synthetisch dekbed wat zwaarder zal aanvoelen en een minder ademende eigenschap heeft. In de warme periodes is dit misschien het minst aan te raden. Natuurlijke materialen zoals katoen, zijde & wol voelen dan weer lekker luchtig, absorberen het vocht (en geven dit terug af) en reguleren de temperatuur perfect. Dons voelt dan weer het meest luxueus, en is voor vele mensen nog steeds hét comfort dat ze verlangen. Een zachte, luchtige dons kan in principe het hele jaar door gebruikt worden. Zowel in de zomer als in de winter. In ons huisgamma kan je de allerbeste donsdekens terugvinden die het hele jaar door kunnen gebruikt worden!

 

Slaap onder licht aanvoelende, luxueuze lakens

Veel mensen hebben graag ’s nachts iets over zich heen. Verwen uzelf dan met lakens die vooral luchtig, koel, vochtregulerend en ademend zijn. Net zoals bij het dekbed kies je best stoffen van natuurlijke materialen zoals katoen, percale, satijn, linnen of zijde. Satijn geeft een zeer luchtig gevoel en valt perfect rond uw lichaam. Dit noemen wij ook wel eens “het luxegevoel”. Percale heeft dan weer de eigenschap van een betere ventilatie te bieden. Dit valt iets minder over uw lichaam, waardoor je het “koelere gevoel” krijgt. In de zomer kan dit voor mensen die het snel te warm hebben, de ideale oplossing zijn. Lysdrap en Slabbinck zijn hierin de absolute topmerken, maar ook de katoenen lakens van B-Line zijn perfect!

Welke nachtkleding is het meest geschikt

Wat draag je best in je bed als het heel warm is? Lekker in je nakie zou je zeggen!? Vele mensen dragen echter graag nachtkledij. Het kiezen van de stof is uiteraard het belangrijkst bij een pyjama of nachtkleedje. Een dunne katoenen pyjama slaapt frisser, absorbeert het vocht van je lichaam en houdt je koeler. Ook materialen als modal, viscose of lycocell zijn fris en heel zacht. Draag waar jij je comfortabel in voelt. Met een losse short en T-shirt krijg je het niet te snel warm. Maar je kan ook een katoenen nachtkleedje of slipdress dragen. Kies waar jij je fijn in voelt! Wij bieden verschillende topmerken zoals Schiesser of de absolute luxe van Yves Delorme of Laurence Tavernier. Ook voor de kleinste onder ons hebben we een passend gamma met leuke prints van bv Snurk.

Neem voor het slapen een lauwwarme douche

Uw gevoel zegt misschien een koude douche te nemen voor het slapen gaan, maar wanneer je uzelf trakteert op een lekkere, koude douche koelt uw huid af. Uw lichaam daarentegen gaat hard moeten werken om de huid weer op de normale lichaamstemperatuur te krijgen. Een hete douche is ook niet goed omdat het lichaam wederom aan het werk is om de temperatuur naar beneden te krijgen. Het enige dat echt werkt is dus een lauwwarme douche te nemen…met een verfrissend muziekje op de achtergrond…

Helaas…

Wanneer al deze tips nog steeds geen soelaas hebben gebracht kunnen we u nog volgende zaken aanraden:

  • Plaats een ventilator naast je bed! Vul een paar flessen voor 90% met water en leg ze in de diepvries. Zodra het water bevroren is, zet je deze voor je ventilator. De koude lucht wordt op deze manier in de kamer geblazen. Gouden tip: Zet hem wel op een bepaalde afstand zodat uw snorharen gedurende de nacht niet bevriezen.
  • Bel even naar Frank Deboosere en bestel frisser weer!

 

Linnenboetiek…”For A Perfect Night & Day”