Inspiratie voor een “Hotel Chique” slaapkamer

Net terug uit vakantie en wil je het luxe hotelgevoel naar je slaapkamer brengen? Graag geven we je hier een paar tips om dit te realiseren.

Wat is hotel chique?

Het is een interieurstijl geïnspireerd op de luxe van hotels. Je komt aan in het hotel en voelt meteen de rustgevende sfeer omdat alles op elkaar is afgestemd. De stijl wordt grotendeels toegepast door in te spelen op een bepaald gevoel. Een mooie, nette slaapkamer en een geweldige badkamer. Van de gordijnen & kussens tot aan de badjassen. Door de kleinste details voel je de luxe. Die geweldige hotelsfeer wil je thuis toch ook!

Kies een goede matras

Een kwalitatieve matras is belangrijk voor het ultieme luxegevoel. Heb je het gevoel dat je op hotel beter slaapt dan thuis ? Daar zal de vakantiesfeer voor iets tussen zitten, maar het belang van een goede matras mag je niet onderschatten als je thuis van een hotelgevoel wil genieten. Neem zeker eens een kijkje op zaligslapen.be

Een hoofdbord maakt het bed compleet

Voorzie je bed van een mooi hoofdbord. Een hoofdbord zorgt voor een luxe uitstraling, door de verschillende mogelijkheden kan je de juiste sfeerbepalen in je slaapkamer. Een hoog en genopt hoofdbord geeft je kamer een luxe uitstraling, een laag en strak hoofdbord geeft dan weer net die moderne look.

Kies voor een hoge boxspring

Het belangrijkste item in je slaapkamer is het bed. Het comfort is cruciaal. Uiteindelijk wil je een goede nachtrust zodat je ’s ochtend fris en monter opstaat. Daarom is het belangrijk dat je investeert in een goed bed. Want tenslotte breng je 1/3 van je leven slapend door. De hoogte van het bed draagt ook bij aan dat typische hotelgevoel. Door de hoogte van het bed kan ook makkelijker in en uitstappen. Een troef als je wat ouder bent of rugklachten hebt. Een boxspring wordt ook wel een hotelbed genoemd. Met een topmatras maak je het helemaal af. Je maakt het compleet met aan weerszijden twee dezelfde nachtkastjes en sfeervolle lampjes te plaatsen. Neem zeker eens een kijkje op zaligslapen.be

 

Ga voor kwalitatief bedlinnen

Ook het bedlinnen speelt een grote rol. Kies voor luxe en kwalitatieve materialen zoals Egyptisch katoen, katoensatijn of voor linnen in de zomer voelt linnen namelijk zeer fris een aangenaam aan.
Kies witte lakens of een wit dekbedovertrek om het hotelgevoel te benaderen. I
Geef je toch meer voorkeur aan kleur. Dekbedovertrekken in rijke kleuren geven je slaapkamer een luxueus gevoel.
Met onze dekbedovertrekken van Yves Delorme, Boss, Ralph Lauren, Mirabel Slabbinck & Lysdrap… aan je uzelf in uw persoonlijk luxe hotel.

Bijhorend badlinnen in de badkamer

Je kan je bedlinnen matchen met het badlinnen in jouw badkamer. Bij Mirabel Slabbinck bijvoorbeeld kan je uw handdoeken in hetzelfde printje & borduursel laten afwerken als uw bedlinnen. Of kies voor de exclusieve handdoeken van Yves Delorme. Deze handdoeken hebben een uitstekende absorptie en zijn uitzonderlijk zacht voor uw huid door de mix van katoen-modal.

Wil je het hotelgevoel helemaal afmaken? Kies dan voor comfortabele luxe badjassen van exclusieve merken zoals Hugo Boss, Ralph Lauren, Kenzo… Je kan ze zelfs laten personaliseren.

Gebruik luxe materialen

Maak je hotel chique slaapkamer compleet met luxe accessoires. Met een hoogpolig vloerkleed onder het bed maak je de slaapkamer lekker knus en heerlijk zacht aan je voeten als je ’s morgens uit bed stapt. Drapeer aan het voeteneind een mooie plaid of sprei voor dat extra luxe gevoel. Pak de sprei in het midden vast en drapeer hem nonchalant over het bed heen. Om meer sfeer te brengen leg je wat sierkussen op je bed. Speel hierbij met verschillende kleuren en texturen om contrast te creëren. Kom zeker eens naar onze winkel en bekijk onze collectie tapijten.

Hulp nodig?

Vind je het lastig om te bepalen welke kleuren en accessoires bij elkaar passen. Door onze styling aan huis proberen we je te voorzien van een passend advies. Stuur ons gerust een maitje info@linnenboetiek.be en wie weet kunnen we voor jou je droomslaapkamer waarmaken.