Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Van kinderkamer naar tienerkamer

Kleine kinderen worden nu eenmaal groot…! Er komt een dag dat uw zoon of dochter zal zeggen: “mama, ik ben geen kindje meer hé, ik wil een andere kamer”! Daar sta je dan! Hoe begin je aan dit grote werk? Wij geven u alvast enkele tips & trics om een toekomstige tienerkamer in te richten.

 

Doe inspiratie op

Geef toe… wat is er nu leuker dan met uw kleine (b)engel eens goed te gaan shoppen?! Ga zeker in overleg met je zoon of dochter en laat hen ook mee beslissen over de inrichting van hun nieuwe kamer. Maak samen een moodboard met foto’s die hij of zij mooi vindt. Geef ze persoonlijke inbreng want tenslotte spenderen ze veel tijd in hun kamer. Het zal zeker geen makkelijke oefening zijn om allerlei zaken bij elkaar te laten matchen, maar laat het een leuke uitdaging zijn!

 

De juiste kleuren

Hun kamer mag geen kinderachtige uitstraling hebben maar het mag ook niet te serieus worden… uiteraard niet want er komen vriendjes of vriendinnetjes slapen! Kies ervoor om te verven met neutrale kleuren en te werken met kleuraccenten door middel van accessoires. Tieners veranderen snel van gedachten en met een fel kleurenpallet zijn ze na enkele maanden niet meer tevreden. Met neutrale kleuren zijn ze ook minder snel afgeleid bij het studeren (ook belangrijk). Wil je toch kleur op de muren? Werk dan bijvoorbeeld met een accentmuur achter het bed.

 

 

Accessoires

Vrolijk de kamer op met accessoires en decoratie. Neem afscheid van de kinderachtige dekbedovertrekken en kies wat hippere, doch jeugdige, prints van bijvoorbeeld

PIP Studio, Zo!Home of Beddinghouse. Met deze merken zit je alvast goed, zowel in prijs als kwaliteit. Om het plaatje compleet te maken kan je het bed nog een beetje opsmukken met bijvoorbeeld enkele mooie, frisse sierkussens van Kaat Amsterdam en kleurige plaids van Heckett&Lane achteraan op het bed! Op deze manier maak je het super cosy en wordt de kinderkamer een nestje waar uw zoon of dochter hun puberjaren gaan beleven!

 

Eén- of tweepersoonsbed

Alles hangt natuurlijk af van de ruimte van de slaapkamer. Als er vriendjes blijven slapen is een tweepersoonsbed comfortabeler. De kleinste dubbele bedden starten vanaf 140 tot 160x200cm. Ruim, maar zeker nodig om iemand te laten komen overnachten. Heb je weinig plaats moet je kiezen voor een éénpersoonsbed, hierbij is 90x200cm de standaard, maar ook 100 breedte is een optie. Het makkelijkst te combineren met dekbedovertrekken is 160x200cm en 90x200cm. Hiervoor is er een enorm aanbod mooie prints beschikbaar! Wanneer u prijs/kwaliteit een leuk bed wenst, kunnen wij bijvoorbeeld Beka aanraden. Belgisch en toch betaalbaar!

 

Voor meer info of leuke ideeën kan je uiteraard terecht in onze leuke winkel!